A már diagnosztizált betegek és családtagjaik életében különösen fontos szerepet töltenek be a betegszervezetek. A rendszeres találkozók, közös programok és szakmai fórumok nem “csupán” a lelki támogatás és az összetartozás jó érzését nyújtják számukra. Az érintettek mindezeken felül számos, az adott betegséggel kapcsolatos, mindennapokban hasznos információhoz juthatnak hozzá, szakemberekkel oszthatják meg problémáikat, kérdéseiket, s nem utolsó sorban a legújabb kutatási eredményekről, új terápiás lehetőségekről is ismereteket szerezhetnek.

Magyar Rákellenes Liga

A Magyar Rákellenes Liga (MRL) 1990 óta civil szervezetként vesz részt a rák elleni küzdelemben. Legfontosabb feladatainak tekintik az egészségnevelést, figyelemfelhívást a korai felismerés és önvizsgálat jelentőségére, szűrések szervezését és népszerűsítését a lakosság körében. A betegeket és hozzátartozóikat szakmai, jogi és lelki segítségnyújtással támogatják, rehabilitációjukat pedig klubfoglalkozások keretében segítik elő.

WeboldalFacebook

Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen (Női Liga alapító szervezet)

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen 15 éve szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín Lánchídi sétákat azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre. Az Összefogás azon dolgozik, hogy Magyarországon minél többet tudjanak a nők az emlőrák betegségről, a korai felismerés létfontosságú szerepéről, és a korai felismerés életkor és rizikófaktorok szerinti módjáról. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen alapítóként vett részt 2018-ban a négy női egészséget érintő témával – köztük az emlőrákkal – foglalkozó öt civil szervezet összefogásával létrejött Női Liga megalakításában.

WeboldalFacebook

Mellrákinfó Egyesület

Mellrákinfó önkéntesei mind átestek a betegségen és azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy segítsenek a betegtársaknak is átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Tudják, hogy nincs két egyforma nő, így nincs két egyforma eset sem, és az ember főleg attól kér és fogad el tanácsot, aki már végigjárta azt az utat, amelyre ő még éppen csak rálépett. Ha úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna TITKOS és ZÁRT Facebook csoportjukhoz, ahol nagyon sok támogatást, segítséget és biztató szót kaphat, írjon az info@mellrakinfo.hu címre vagy látogasson el a www.mellrakinfo.hu weboldalra.

WeboldalFacebook

Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA)

A MOHA küldetése a betegek hiteles tájékoztatása, érzelmi támogatása és érdekeik érvényesítése a mindenkori döntéshozók felé. A korszerű kezelési lehetőségekkel kapcsolatos általános, közérthető tájékoztatásban segítik az érintetteket a legkiválóbb szakemberek bevonásával, betegtájékoztató kiadványokkal, ismeretterjesztő programokkal, világnapi találkozókkal. Kifejezett céljuk a társadalom egészségértés szintjének emelése és a bizonyítékokon alapuló orvoslás iránti bizalom megerősítése.

WeboldalFacebook

Gyógyulj Velünk Egyesület

A Gyógyulj Velünk Egyesület a daganatos betegségekkel kapcsolatos érdekvédelmi, tájékoztató, betegsegítő feladatokat hivatott ellátni. Az egyesület tevékenysége a rendes és pártoló tagok aktív közreműködésével kiterjed a daganatos betegségekkel kapcsolatos kutatások, kezelések, egészségpolitikai döntések megismerésére, széles körben történő megismertetésére.

WeboldalFacebook