A már diagnosztizált betegek és családtagjaik életében különösen fontos szerepet töltenek be a betegszervezetek. A rendszeres találkozók, közös programok és szakmai fórumok nem “csupán” a lelki támogatás és az összetartozás jó érzését nyújtják számukra. Az érintettek mindezeken felül számos, az adott betegséggel kapcsolatos, mindennapokban hasznos információhoz juthatnak hozzá, szakemberekkel oszthatják meg problémáikat, kérdéseiket, s nem utolsó sorban a legújabb kutatási eredményekről, új terápiás lehetőségekről is ismereteket szerezhetnek.

Magyar Rákellenes Liga

A Magyar Rákellenes Liga (MRL) 1990 óta civil szervezetként vesz részt a rák elleni küzdelemben. Legfontosabb feladatainak tekintik az egészségnevelést, figyelemfelhívást a korai felismerés és önvizsgálat jelentőségére, szűrések szervezését és népszerűsítését a lakosság körében. A betegeket és hozzátartozóikat szakmai, jogi és lelki segítségnyújtással támogatják, rehabilitációjukat pedig klubfoglalkozások keretében segítik elő.

WeboldalFacebook

Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen (Női Liga alapító szervezet)

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen 15 éve szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín Lánchídi sétákat azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre. Az Összefogás azon dolgozik, hogy Magyarországon minél többet tudjanak a nők az emlőrák betegségről, a korai felismerés létfontosságú szerepéről, és a korai felismerés életkor és rizikófaktorok szerinti módjáról. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen alapítóként vett részt 2018-ban a négy női egészséget érintő témával – köztük az emlőrákkal – foglalkozó öt civil szervezet összefogásával létrejött Női Liga megalakításában.

WeboldalFacebook

Mellrákinfó Egyesület

Mellrákinfó önkéntesei mind átestek a betegségen és azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy segítsenek a betegtársaknak is átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Tudják, hogy nincs két egyforma nő, így nincs két egyforma eset sem, és az ember főleg attól kér és fogad el tanácsot, aki már végigjárta azt az utat, amelyre ő még éppen csak rálépett. Ha úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna TITKOS és ZÁRT Facebook csoportjukhoz, ahol nagyon sok támogatást, segítséget és biztató szót kaphat, írjon az info@mellrakinfo.hu címre vagy látogasson el a www.mellrakinfo.hu weboldalra.

WeboldalFacebook

Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA)

A MOHA küldetése a betegek hiteles tájékoztatása, érzelmi támogatása és érdekeik érvényesítése a mindenkori döntéshozók felé. A korszerű kezelési lehetőségekkel kapcsolatos általános, közérthető tájékoztatásban segítik az érintetteket a legkiválóbb szakemberek bevonásával, betegtájékoztató kiadványokkal, ismeretterjesztő programokkal, világnapi találkozókkal. Kifejezett céljuk a társadalom egészségértés szintjének emelése és a bizonyítékokon alapuló orvoslás iránti bizalom megerősítése.

WeboldalFacebook

Gyógyulj Velünk Egyesület

A Gyógyulj Velünk Egyesület a daganatos betegségekkel kapcsolatos érdekvédelmi, tájékoztató, betegsegítő feladatokat hivatott ellátni. Az egyesület tevékenysége a rendes és pártoló tagok aktív közreműködésével kiterjed a daganatos betegségekkel kapcsolatos kutatások, kezelések, egészségpolitikai döntések megismerésére, széles körben történő megismertetésére.

WeboldalFacebook

"Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány 2014. decemberében alakult, előtte – 2009 óta – klubként működött.
Mindhárom alapítónál (Salamon Adrienn, Kocsi Gabriella és Forró Csilla) évekkel ezelőtt endometriózist diagnosztizáltak, így a személyes tapasztalat a kezdetektől fogva meghatározó mind az alaptevékenységet, mind az egyes programokat és kezdeményezéseket illetően.

WeboldalFacebook

SZÍV SN Országos Betegegyesület

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársai, betegei hozták létre a SZÍVSN (Segítünk Neked!) országos betegegyesületet. A program célja az hogy Magyarországon az infarktussal, magas vérnyomással, ritmuszavarral, veleszületett szívbetegséggel, pacemakerrel-, ICD-vel élő betegek önkéntesen csatlakozzanak az egyesület által szervezett előadásokhoz. Küldetésük az információhiányból adódó kiszolgáltatottság csökkentése és a betegek, családtagok, érdeklődők számára a megfelelő együttműködés kialakítása.

WeboldalFacebook

Strokeinfó Alapítvány

Az Alapítvány azért alakult, hogy segítséget nyújtson az egészség megőrzésében, elsősorban az agy-, szív- és érrendszeri betegségek, problémák megelőzésében, és a stroke betegek rehabilitációjában.

A F.A.S.T. mozaikszó segítségével jól megjegyezhetők a stroke jelei, melyet 1998-ban az Egyesült Királyságban fejlesztettek ki, és a mentőszolgálat képzési csomagjának szerves részévé tették. Ennek mintájára született meg az Alapítvány által magyar nyelven is egy betűszó, a B.A.K.I. : B – beszédmegértési képtelenség, illetve nehézség, A – lebiggyedt száj, szabálytalan arcforma, K – kar féloldali gyengesége, I – Ha stroke-ra gyanakszunk, minden perc számít, azonnal hívjuk a mentőket!

WeboldalFacebook

RIROSZ - Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége

A RIROSZ 15 éve jött létre több éves előkészítő munka után. Napjainkban 58 ritka betegekkel foglalkozó civil szervezetet és számos egyéni tagot fog össze. A szövetség elkötelezett a ritka betegségben szenvedők és az őket kiszolgáló szervezetek segítése terén, problémáikat számos hazai, és tucatnyi európai szervezetben képviseli. A szervezet azért küzd, hogy a ritka betegséggel élők más betegekkel összehasonlítva is hátrányos helyzete megszűnjön, és életük könnyebbé, jobbá váljon.

WeboldalFacebook

BEMOSZ - Betegszervezetek Magyarországi Szövetsége

A BEMOSZ-t 2013 őszén alapította 12 betegszervezet. A betegszervezetek szerettek volna egy civil, alulról szerveződő Szövetséget (is), amely tagja lehet nemzetközi platformoknak, amely képes a tagállami szintű EU kapcsolatok ápolására, és összehangoltan, együttműködve fellépni a méltányosság elvének, az emberi méltóságnak megfelelő humánus egészségmegőrzés és betegellátás megvalósítása érdekében. E szervezet szerepköre már kiterjedhet a szintén fontos szociális, munkaügyi, oktatásügyi, stb. kérdésekre, érdekvédelemre, és az ezeken a területeken tevékenykedő kormányzati szervekkel történő kapcsolattartásra is az NBF-fel együttműködve.

Weboldal